28 Aralık 2014 Pazar

Elmalı Pay/turta/tart






kışın vazgeçilmezi. :)

Elmalı Pay/turta/tart
Elmalı Pay/turta/tart Tarifi'nin Malzemeleri

11 tane yeşil elma
2 su b. şeker
2 çorba k. Tarçın
yarım limon suyu ve kabuğu
1 tatlı k. Tereyağı
hamuru:
400 gr. Tereyağı
600 gr. Un
2 yumurta
1 su b. şeker
2 yemek k. üzüm sirkesi

Elmalı Pay/turta/tart Tarifi'nin Yapılışı

Elmaları soyup küp küp doğrayın. Tencereye tereyağı koyup elmaları, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, tarçını ekleyip elmalar biraz yumuşayana dek pişirin ve soğumaya bırakın.
Hamur malzemeleri ile güzelce bir hamur yoğurun. 30 buzdolabında dinlendirin.
Hamuru ikiye bölün bir parçasını tart kalıbınıza göre açın ve yerleştirin. İçine elmalı harcı koyun. Elmalı harcın çoğunluğunu ortaya koyup kubbe gibi yapın.
Diğer parçayı da açıp üzerine kapatın. Bıçakla üzerine çarpı şeklinde çizik atın ve fırında üzeri kızarana dek pişirin. (altının yanmaması için davul fırında pişiriyorsanız 20 dk sonra alt düğmeyi kapatabilirsiniz. )
fırından çıkarıp ılındıktan sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder