15 Ocak 2017 Pazar

Balkabaklı Kalp Pasta


 Nazlı'nın Mutfağı'ndan herkese merhabalar. Havalar çok soğuk değil mi? En güzeli sıcacık evimizde oturup şöyle mis gibi sağlık deposu olan balkabaklı bir pasta yapıp sevdiklerimizle paylaşmak.. :)


Balkabaklı Kalp Pasta

Balkabaklı Kalp Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet hazır pandispanya
  • 3-4 dilim soyulmuş balkabağı
  • 1, 5 çay b. Toz şeker
  • tarçın
  • 2 yemek k. Nişasta
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su b. Soğuk süt
  • ceviz parçaları
  • 1 adet kalp şeklinde kesilmiş karton

Balkabaklı Kalp Pasta Tarifi Yapılışı

Kalp şeklinde kestiğiniz kartonu pandispanyaların üstüne koyup kalp şeklinde 2 adet pandispanya elde edin.
Balkabaklarını tencereye alıp şekeri ilave edip yumuşayana dek pişirin. Blendırdan geçirip püre haline getirin. Nişastayı az miktar suyla açıp içine ilave edin ve ocakta orta ateşte pişirin. ılımaya bırakın.
Kalp şeklindeki pandispanyanın ilk katını pasta tabağına alın.
Kremşantiyi süt ile iyice çırparak köpürtün.
Kremşatiyi pasta kekinin üzerine sürün ve ikince pasta kekini üzerine kapatın.
üzerine balkabaklı püreyi sürün.
Ceviz parçaları ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edin. 


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder