19 Ocak 2017 Perşembe

Portakal Kabuğundan Marmelat Yapımı


Nazlı'nın Mutfağı'ndan herkese merhaba. Çok ilginç ve bir o kadar da güzel bir tarifle geldim bugün. :)
Portakalları yiyip kabuklarını hunharca çöpe atıyorsunuz değil mi? Atmayın. Çünkü bu tarif için gerekli. :)
Mis gibi portakal kokulu kekler için harika bir tarif. :)



Portakal Kabuğundan Marmelat Yapımı


Biriktirebildiğiniz kadar portakal kabuğu
Kavanozun içine serpmek için şeker
Kaynar su

Soyulmuş portakal kabuklarını bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bu şekilde kaynatın.

Sonra suyunu süzüp kabukları soğuk suya tutun ve tekrar tencereye su koyup kabukları 1 kez daha kaynatın.
Bunu yapmamızın sebebi portakal kabuklarının hem yumuşaması hem de acısının çıkmasıdır.

2. kez kaynattıktan sonra tekrar süzüp soğuk suya tutun ve küçük küçük doğrayın.
(İsterseniz tencereye koyup el blenderıyla püre haline getirip de yapabilirsiniz.)



Daha sonra bir kavanozun tabanına biraz toz şeker serpin ve doğradığınız portakal kabuğundan 1 tahta kaşığı dolusu koyup basın.
Tekrar şeker, tekrar portakal kabuğu koyup küçük küçük doğranmış portakal kabukları  bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
En üste de toz şeker serpip kapağını kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder