17 Ocak 2017 Salı

Şekerpareyle Yarışır : REVANİ


 Nazlı'nın Mutfağı'ndan herkese merhaba. :) Bugün sizlere hepimizin bildiği ve severek tükettiği geleneksel bir lezzet olan Revani tatlısı tarifini veriyorum. Şerbetli tatlılardan şekerpareyle yarışır diyebiliriz. :))

Buyrun tarife:



Revani

Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak az şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1, 5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

  • Şerbeti için:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Revani Tarifi Yapılışı

Şerbeti için gereken malzemelerden limon suyu hariç hepsini tencereye alıp kaynatın ocaktan almaya yakın içine limon suyunu da ekleyin ve biraz daha kaynatıp ocaktan alın soğumaya bırakın. 

Yumurtalar ile şekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurdu, sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın. Kabartma tozu, vanilin, irmik, un ve limon kabuğu rendesini ekleyip bu sefer mikserle değil tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın. İyice harmanlayın. 

Fırın tepsisini hafif yağlayın ve revani harcınızı tepsiye boşaltın. 180 derece fırında 25-30 dk kadar altına dikkat ederek içine kürdan testi yapıp bakarak pişirin.
Kek fırından çıkınca 5 dk sonra bıçakla kare kare kesin. 

Kek sıcak şerbet ılık olacak şekilde şerbeti revani kekinizin üzerine kepçe yardımıyla boşaltın.
Şerbetini çekip ılıyan revaniyi servis edebilirsiniz. 

Afiyet Olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder