5 Ocak 2017 Perşembe

Tatmadan Olmaz: Kıymalı Milföy Çanakları



Çat kapı gelen misafirlerinize hazırlayacağınız ya da akşam okuldan gelen minik afacanları sevindireceğiniz hem lezzetli hem pratik bir tarif. Bu sefer muffin kabında muffin yapmıyoruz lezzetli mi lezzetli kıymalı milföy çanakları yapıyoruz, tatmadan olmaz diyor ve tarifi de buraya bırakıyorum. :)

Tatmadan Olmaz: Kıymalı Milföy Çanakları

Malzemeler



  • 250 gram orta yağlı dana kıyma
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 6 adet milföy hamuru

Üzeri İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı (kenarlarına sürmek için)
  • 2 adet yumurta sarısı (üzerlerine kırmak için/isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri (isteğe bağlı)
    Yapılışı: 

    1. Kıymalı harcı pişirmek için bir tavaya sıvıyağ alın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ve küçük küçük doğranmış biberleri ekleyip orta ısıda soğanlar ve biberler yumuşayana dek kavurun.
    2. Kıymayı da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın ve kavurmaya devam edin. Biber salçasını,tuzu,pulbiberi de ekleyip iyice karıştırın ve harmanlayın, pişmeye bırakın.
    3. Piştikten sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın.
    4. Tek tek metal muffin kaplarınızın içini sıvıyağ ile yağlayın. Milföy hamurlarını tek tek bu kapların içine koyun.
    5. Milföylerin kenarlarını yüksek bırakın ve ortalarını kalıba iyice yerleştirip çatalla ortalarına delikler açın.
    6. İçlerine kıymalı harcı doldurun. İsteğe bağlı üzerine yumurta kırın ya da kaşar peyniri rendesi serpiştirin veya sade bırakın.
    7. Milföy hamurunun yüksekte kalan görünen kısımlarına fırında kızarmaları için yumurta sarısı sürün. 170 derece fırında yaklaşık 25 dk üzerindeki yumurtalar pişene ve kaşar peyniri eriyene dek pişirin.
    8. Ilıyınca milföy çanaklarını tek tek servis tabağına alın. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder