15 Kasım 2014 Cumartesi

anne kısırı


Anne Kısırı

Anne Kısırı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı kaynamış su
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 6-7 dal taze soğan (ince kıyılmış)
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon
  • 1/2 limon suyu veya nar ekşisi

Anne Kısırı Tarifi'nin Yapılışı

Derin bir kabın içine bulguru alıp, sıcak suyu ekleyin. Kabın ağzını kapatıp 10-15 dakika bulgurlar şişene kadar bekleyin.
Tavaya zeytinyağı ve küp küp doğranmış kuru soğanları alıp kavurun. Soğanlar pembeleşince salçaları ekleyip biraz daha kavurun.
Soğanlı harcı ve baharatları bulgura ilave edip iyice karıştırın. En son ince kıyılmış yeşil soğanı, maydanozu ve limon suyunu ekleyip karıştırın, servis tabağına alın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder