20 Kasım 2014 Perşembe

lahmacun





Lahmacun

1, 5 litre ılık süt
1 paket yaş maya
1 yumurta sarısı
2 yumurta akı
1, 5 çorba kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

İç harcı için;
1 kilo kıyma
5-6 soğan
2 kırmızı kapya biber
5-6 yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Az miktar sıvı yağ
Tuz, karabiber, istenirse az pul biber

Lahmacun Tarifi'nin Yapılışı

Tüm bu hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin, 1-2 saat mayalansın. Şimdi tencereye yağı koyun, kıymayı kavurun. Sonra doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun. Biberleri de, baharatları da, salçaları ve tuzu da ekleyin, iyice kavurun. Soğumaya bırakın. Mayalanan hamurdan büyükçe parça koparın ve merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiyi yağlayın. Hamuru tepsiye yerleştirin. Kıymalı harçtan üzerine yayın ve fırında kızarana kadar pişirin. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder