20 Kasım 2014 Perşembe

fındıklı fıstıklı üzümlü ay çöreği





çayın yanına çok yakışır. :)

Fındıklı Fıstıklı Üzümlü Ay Çöreği

Fındıklı Fıstıklı Üzümlü Ay Çöreği Tarifi'nin Malzemeleri

Yarım litre süt
1 su bardağı yoğurtlu su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı
6 yemek kaşığı toz şeker
1-2 tatlı kaşığı mahlep
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un

İç harcı için:
Hazır kakaolu pasta keki ya da ev yapımı kek
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kuru sarı üzüm
1 su bardağı fındık
1 su bardağı fıstık
2 tatlı kaşığı vişne ya da kayısı reçeli veya marmelatı (olmasa da olur)

Üzeri için:
Yumurta sarısı
İsteğe bağlı file badem ya da fındık

Fındıklı Fıstıklı Üzümlü Ay Çöreği Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemeleriyle güzelce bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım. İç harcı için pasta kekini bir kaba elimizle ufalayalım. Üzerine sütü, üzümü, cevizi ve reçeli ekleyip karıştıralım. Hamurdan parçalar koparıp merdaneyle biraz açalım. İç harcında elimizle alıp rulo yapalım ya da kaşıkla hamurun üzerine koyalım. Hamuru rulo yapıp saralım. Ve ay şekli verelim. Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürelim. Fırında üzerleri kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder