15 Kasım 2014 Cumartesi

yeşil mercimekli kısır




Yeşil Mercimekli Kısır
Yeşil Mercimekli Kısır Tarifi'nin Malzemeleri

1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ maydanoz
½ bağ dereotu
3-4 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Marul yaprakları (süslemek için)

Yeşil Mercimekli Kısır Tarifi'nin Yapılışı

Mercimekleri 3 su bardağı suda haşlayıp kenara alın. Mercimekler haşlandıktan sonra içerisine ince bulguru ekleyip demlenmeye bırakın.
Ayrı bir tavada yarım su bardağı zeytinyağını ekleyip, ısıtın ve tavaya yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip renk alıncaya kadar kavurun. İçerisine salçaları ekleyip kokuları çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Mercimek ve bulgurlu harca bu soğanlı karışımı yedirin, karıştırın.
Yeşillikleri incecik kıyın, harca ekleyin, kalan yarım su bardağı zeytinyağını, tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edip karıştırın.
Kısırı bir kâseye alıp marul yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder