14 Ekim 2017 Cumartesi

Yufkada Levrek


Uzun bi aradan sonra yeni bir tarifle geldim. hazır tam da zamanıyken size şahane bir levrek tarifi veriyorum. :) Ben bu tarifi aşçılık kursunda öğrendim yapımı çok basit. buyrun tarife :)

Malzemeler:
2 adet levrek fileto
tuz,karabiber
4 adet baklavalık yufka
1 diş sarımsak
sıvıyağ
3 yemek k.krema
2 çay k. zerdeçal
3 yemek k.tereyağ
1 kuru soğan

Yapılışı:

Levrek filetoları tuz ve karabiber ile tatlandırın ve döküm tavada arkalı önlü ızgara yapın.

Sarımsağı ince kıyıp az sıvıyağda soteleyin yanmasın kremayı da ekleyin. zerdeçalı da ekleyip sosu karıştırarak kaynatın.

Kuru soğanı ince uzun(jülyen) doğrayın ve tavaya az sıvıyağ koyup soğanı karameli
ze edin.
Baklavalık yufkanın iki tanesini üst üste alın üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Ortadan ikiye kesin. Bir parçanın üzerine karamelize soğandan bir miktar koyun. üzerine levrek filetonun bir tanesini yerleştirin. üzerine tekrar biraz daha karamelize soğan koyun ve en son üzerine zerdeçallı sostan biraz gezdirin.

Yufkayı üstten ve alttan filetonun üstüne gelecek şekilde pileli görünüm elde ederek kapatın. kestiğiniz diğer yufka parçasını da filetonun üzerini tamamen kapatacak şekilde yine pileli görünüm yani katlamalı olarak kapatın. Resimde gördüğünüz gibi oluyor.

Kenarlarından fazla yufka parçalarını kesebilirsiniz. Kestikten sonra kenarlarını da alta doğru kapatıp borcama yerleştirin. diğer 2'li yufkaya aynı işlemi tekrarlayın.

Fırında üzerleri kızara dek pişirin. Salata ile servis edin.

Afiyet Olsun. :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder