30 Kasım 2015 Pazartesi

Islak Kek/brownıe


Uzun zamandır mutfağıma girmiyordum. İnsan bu hayatta kendini mutlu hissettiği bir şeyi asla bırakmamalı. Bu ıslak kek de olabilir. :)


Islak Kek/brownıe

Islak Kek/brownıe Tarifi'nin Malzemeleri

4 yumurta
1, 5 su b. şeker
3 yemek k. Kakao
1, 5 su b. Süt
yarım su b. Sıvı yağ
2 su b. Un
2 pk. Kabartma tozu
2 pk. Vanilin

sosu için:
1 su b. Süt
1 su b. Su
2 yemek k. Sıvı yağ
1 su b. şeker
1, 5 yemek k. Kakao

üzerine:
hindistan cevizi

Islak Kek/brownıe Tarifi'nin Yapılışı

Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Sütü, yağı ekleyip tekrar çırpın. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilini eleyip ekleyin ve tekrar çırpın.
Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dk kontrol ederek pişirin.
Kek pişerken sosu hazırlayalım.
Sos için tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp karıştırın ve ocakta şeker eriyene dek karıştırın. Biraz ısınmış olacak.
Kek pişince 5 dk ilk sıcağı çıksın. Kürdanla üzerine delikler açın ve dilimleyin.
Kek sıcak sos ılık olacak.
Sosu kaşıkla güzelce üzerine yayın ve 30 dk çekmesini bekleyip üzerine hindistan cevizi serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder