5 Şubat 2017 Pazar

Hangel (Erzincan/Yöresel Tarifler)


#ravioli de neymiş mis gibi #yöresel #hangel varken.😊 Bizim #Erzincan da çok yapılır ve #hangel denir.

Farklı isimleri de var. Lezzeti süper. #Mantı hamuru yogurulur bezelere ayrilir ince açılır kare kare kesilir icine patatesli peynirli harç koyulur kapatılır.

Kaynamis tuzlu suda haslanir. Üzerine mis gibi #tereyağı kizdirilip gezdirilir. Sonuç çok lezzetli .denemelisiniz .👍👍😌


Patatesli Peynirli Hangel Tarifi İçin

Malzemeler
2 yumurta
Ilık su
tuz
Aldığı kadar un

İçi için:
Haşlanmış patates
Peynir
Maydanoz
tuz, karabiber, maydanoz

Üzeri için;
Kızdırılmış tereyağı

Patatesli Peynirli Hangel Tarifi Yapılışı
Tüm malzemelerle çok yumuşak olmayan bir hamur elde edin. Makarna hamuru gibi bir hamur elde edin.

Hamuru tezgahta merdaneyle açın ve hamur kesici kalıbınızla yada kareler şeklinde kesin.

Patatesli peynirli harç için patatesleri rendeleyin, peynirle ve kıyılmış maydanozla beraber karıştırın. Karabiber, pul biber ve tuz ile tatlandırın.

Her bir parçanın içine patatesli peynirli harçtan koyup kapatın. Tencereye su, tuz koyup kaynatın. Kaynayınca içine hamurları yavaş yavaş atın. Mantı haşlar gibi haşlayın. Sonra suyunu süzüp bir servis tabağına dökün. Üzerine ocakta kızdırılmış tereyağı döküp servis edin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder