28 Kasım 2017 Salı

Gözler Üstünde: Beyti Kebabı



Nazlı'nın Mutfağı'ndan herkese merhabalar. :) Bugün sizlere
sevilen bir tarif olan Beyti Kebabı'nı nasıl daha pratik yapabiliriz onu anlatacağım. :)

Hem pratik hem lezzetli, sofraya getirince gözler üstünde olan bir Beyti Kebabı yapmaya ne dersiniz? İşte tarif :)

Beyti Kebabı

Malzemeler:
4 adet yufka
500 gr. kıyma
2 diş sarımsak
3 yemek k. galeta unu
tuz,karabiber,pulbiber(ya da toz biber)

Yufkalara sürmek için:
domates salçası

Üzerine:
Sarımsaklı yoğurt
2 yemek k. domates salçası
1 çay b. sıcak su
2 yemek k.tereyağı
tuz,pulbiber
1 diş sarımsak


Yapılışı:

Yufkalardan bir tanesini alıp tezgaha serin ve iki kenarlarını
katlayın alt kısmını da katlayın. üst kısmı daha uzun kalacak.
Yani zarf şeklinde katlamış oluyoruz.


Domates salçasından biraz üzerine sürün. Kıymayı ayrı bir kaba alın ve galeta unu,ince doğranmış sarımsak,tuz,karabiber,pulbiber ile iyice yoğurun.

Kıymalı harçtan bir parça alıp elinizle uzun rulo gibi yapın ve salça sürdüğünüz yufkanın üzerine yerleştirip yufkayla beraber rulo sarın. Bıçakla eşit olarak dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tüm yufkaları tek tek aynı şekilde hazırlayıp tepsiyi doldurun.

Üzerlerine fırça ile sıvıyağ sürüp 170 derece fırında köfteler iyice pişene, yufkaların üzeri hafif kızarana kadar 10-15 dk pişirin. (altını kontrol ederek)

Salçalı sos için tüm malzemeleri ocakta kaynatın.

Pişen köfteli yufka dilimlerini servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt ile salçalı sos gezdirip servis edin.

Servis için yanına fırında közlenmiş domates dilimleri ve biber yapabilir, sumak ya da pulbiber ile ovulmuş soğan dilimleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder