14 Nisan 2018 Cumartesi

Kat Kat Lezzet : Katmer Poğaça


Yumuşacık bir hamur yoğurulur. Minnak minnak bezelere ayrılır. Her bir beze açılır tereyağ ile yağlanır ...... yapımı böyle devam eder. sonucu her şeye değer. :)

Buyrun tarife:

Katmer Poğaça
Malzemeler:
1 su b. ılık su
1,5 su b. ılık süt
1 pk.yaş maya
2 yemek k. toz şeker
yarım su b.dan 1 parmak fazla sıvıyağ
aldığı kadar un
tuz
2 yumurta akı

arasına: eritilmiş tereyağı

içine:
beyaz peynir
maydanoz

üzerine: 2 yumurta sarısı

Yapılışı:
Hamur için yaş mayayı ılık su ile eritin. Derin bir hamur yoğurma kabına sıvı malzemeleri ve mayayı koyun. şeker, tuz da ekleyin. unu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru tezgaha alıp tekrar yoğurun. ikiye bölün. uzun rulo gibi yapıp 16 bezeye bölün.
 adet bezeyi ayrı ayrı tabak büyüklüğünde açıp aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. en son bezeyi de aıp üstüne koyun ve bu sefer yağ sürmeyin.

hepsini bir merdaneyle açıp hamuru büyütün.
sonra bıçakla üçgen paralar kesin.8 adet ya da 6 adet)
içine peynirli harçtan koyup rulo sarın.

diğer  bezeye aynı işlemleri tekrarlayın.
katmer poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında altını kontrol ederek pişirin.
isterseniz kıymalı da yapabilirsiniz. :)

afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder