19 Haziran 2014 Perşembe

pastane poğaçası



Pastane Poğaçası

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik Hazırlama: 30dk Pişirme: 30dk

  • 4 su b. Un
  • 2 yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay b. Su
  • 250 gr. Margarin
  • 1 çorba k. Tepeleme toz şeker
  • 1 tatlı k. Tuz
  • iç harcı: beyaz peynir
  • üzerine: 2 yumurta
Unu hamur kabına koyun ve ortasını açın. Mayayı suyla eritip hamurun ortasına dökün yumurtaları kırın ve yağı koyun. Tuz tozşeker de koyup güzelce yoğurun. Kulak memesi kıvamında olunca üzerine nemli bir bez koyup 15 dk bekletin.
Daha sonra tepsiye yağlı kağıt serin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın elinizle biraz bastırıp içine beynir koyun ve tekrar yuvarlayıp tepsiye dizin. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. üzerlerine yumurta sürüp çatalla şekil verin ve 30 dk mayalandırın. Sonra fırına atıp üzeri kızarana kadar pişirn. İsterseniz zeytinli de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder