12 Haziran 2014 Perşembe

PEKMEZLİ TAHİNLİ KEK TARİFİ



 PEKMEZLİ TAHİNLİ KEK TARİFİ
http://sahrapsoysal.com/pekmezli-tahinli-kek-tarifi


Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 1 paket kabartma tozu
  • Varsa 2 çay kaşığı toz zencefil (rendelenmiş taze zencefil de kullanabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı un

Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri ilave edin. Mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika, beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı katıp 1-2 dakika daha çırpın.
  • Tahin, pekmez, varsa zencefil, vanilya ve tarçını katıp bu sefer kaşıkla ya da tel çırpıcıyla iyice karıştırın.
  • Kabartma tozuyla birlikte elenmiş unu azar azar ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Diğer taraftan, orta boy uzun ya da yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız kek harcını kalıba aktarın.
  • Keki önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında 40-45 dakika pişirin. İsterseniz üzerine tahin pekmez gezdirerek servise sunun.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder