PEKMEZLİ TAHİNLİ KEK TARİFİ
http://sahrapsoysal.com/pekmezli-tahinli-kek-tarifi
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı tahin
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 1 paket kabartma tozu
- Varsa 2 çay kaşığı toz zencefil (rendelenmiş taze zencefil de kullanabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı tarçın
- Yaklaşık 2,5 su bardağı un
Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri ilave edin. Mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika, beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı katıp 1-2 dakika daha çırpın.
- Tahin, pekmez, varsa zencefil, vanilya ve tarçını katıp bu sefer kaşıkla ya da tel çırpıcıyla iyice karıştırın.
- Kabartma tozuyla birlikte elenmiş unu azar azar ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Diğer taraftan, orta boy uzun ya da yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız kek harcını kalıba aktarın.
- Keki önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında 40-45 dakika pişirin. İsterseniz üzerine tahin pekmez gezdirerek servise sunun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder