Izgara köfte denince akan sular durur. İster küçük olun ister büyük her yaştan hepimizin en sevdiği yemeklerin arasındadır köfte. Yanında bir de pilav oldu mu değmeyin lezzetine. Mis gibi tel şehriyeli pilav ve lezzetli yumuşacık ızgara köfte tarifi sizlerle.. :)
Malzemeler
Pilavı için:
-
1/2 su bardağı tel şehriye
-
2 su bardağı bulgur
-
3 su bardağı tavuk suyu (normal su da kullanılabilir)
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Köfte İçin;
-
500 gram orta yağlı dana kıyma
-
1 adet kuru soğan
-
2-3 dal maydanoz
-
1 adet yumurta
-
3 dilim bayat ekmek
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı pul biberYapılışı:
- Pilav tenceresine tereyağ ile sıvıyağ alın, orta ısıda tel şehriyeyi rengi pembeleşene dek kavuralım.
- Bulguru suyla yıkayıp süzün ve tencereye ilave edip karıştırın. Tuzunu ekleyin.
- Üzerine haşlanmış tavuk suyunu ilave edip bir kez karıştırıp
pilavın suyunu çekene dek pişirin. Suyunu çeken bulgur pilavının
üzerine havlu kağıt koyun kapağını kapatıp kenarda demlenmeye bırakın.
Pilav için;
Köftesi için;
- Pilav tenceresine tereyağ ile sıvıyağ alın, orta ısıda tel şehriyeyi rengi pembeleşene dek kavuralım.
- Soğanı köfteyi yapacağınız kaba rendeleyin. Bayat ekmekleri de üzerine rendeleyin.
- Yumurtayı kırın,maydanozları ince ince kıyın, tuzunu,pulbiberini ve karabiberini de ekleyip hepsini yoğurun.
- Parçalar alıp elinizle köfte şekli verip ızgara yapacağınız tavada arkalı önlü köfteleri pişirin.
Afiyet Olsun. -
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder