30 Ocak 2017 Pazartesi

Kat Kat Yumuşak Ponçik Poğaça


Nazlı'nın Mutfağı'ndan herkese merhaba. :) 
Bugün sizlere şöyle yumuşacık bir poğaça tarifi veriyorum. Adını da kat kat yumuşak ponçik poğaça koydum çünkü baksanıza çok tatlı görünüyor bu poğaçalar :))


Kat Kat Yumuşak Ponçik Poğaça



Kat Kat Yumuşak Ponçik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler


  • 2 litre süt
  • 4 tatlı k. Tuz
  • 4 yumurta akı
  • yarım su b. Sıvı yağ
  • 2 tatlı k. Toz şeker
  • 3 yemek k. Tereyağ
  • 2 yemek k. Kuru maya
  • 4 yemek k. Yoğurt
  • aldığı kadar un

  • iç harcı:
  • isteğe göre peynirli maydanoz karışımı
  • İçlerine sürmek için: eritilmiş tereyağı

  • üzerine:
  • 4 yumurta sarısı
  • çörek otu

Kat Kat Yumuşak Ponçik Poğaça Tarifi Yapılışı

Kuru mayayı şeker ve ılık sütle karıştırıp mayanın kabarması iin 15 dk bekletin.
Daha sonra yoğurma kabına alıp diğer tüm hamur malzemelerinin ekleyip bir hamur yoğurun ve 2 saat mayalandırın ki iyice pofidik pofidik poğaçalarınız olsun. :)

mayalanıp kabaran hamurdan aynı büyüklükte bezeler yapın. (yumurta büyüklüğünde olabilir. )
her bir bezeyi merdaneyle biraz un serperek çok büyük olmayacak şekilde açın.
üzerine tereyağı serpip diğer bezeyi de aynı büyüklükte açıp üzerine kapatın. 

Bu şekilde 4 tane bezeyi böyle yapıp en son koyduğunuz hamurun üstüne tereyağı sürmeyin ve tek büyük bir hamur olacak şekilde merdaneyle açın.
Sigara böreği gibi ügen paralara kesin ve içlerine istediğiniz harçtan koyup rulo sarın. 

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve altını kontrol ederek 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Tüm hamura aynı işlemi tekrarlayın. 

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder