29 Temmuz 2017 Cumartesi

Ev Yapımı Karamel Soslu Trileçe






En severek yaptığım tatlılardan biri oldu kendisi.. Evdekilerin de en çok yapmamı istedikleri diyebilirim. Biz çok sevdik. Hem lezzetli hem hafif yaz aylarına yakışacak bir tatlı. :)

Bu sefer karamel sosunu da kendim yaptım. Tarifi de şuracığa yazdım . Dikkat bu tatlı bağımlılık yapıyor benden söylemesi.. :)

Malzemeler:

5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
2 paket vanilya
2 paket kabarma tozu




Şerbet:
5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
200 ml. Krema


Karamel sos için:
5 yemek k. toz şeker
1 yemek k. margarin
200 gr. krema

Yapılışı:

Yumurta ile şekeri iyice çırpalım. Yağı yavaşça ekleyip tekrar çırpalım, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup bu sefer mikserle değil tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştıralım.

İyice harmanlandığında yağlanmış fırın tepsisine dökelim ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim.
(ben küçük fırında pişirdiğim için bu sürede pişiyor. Süre fırından fırına değişebilir. Kürdanla kontrol ederek anlayabilirsiniz)

Şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyalım ve süt köpürünceye kadar çırpıp buzdolabına kaldıralım.
Pişen keki ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açalım ve soğuk şerbeti üzerine dökelim. Bu şekilde biraz buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.

Karamel sos için; derin bir tencere ya da tavaya toz şekeri alın karıştırmadan kendi halinde ocağı açıp erimesini bekleyin. daha sonra çırpma teliyle biraz karıştırın şeker iyice eriyince içine margarini ekleyin ve hızlıca karıştırın. margarin de iyice eriyince kremayı ekleyip hızlıca karıştırın.

rengi tatlı kahve bir renk aldıysa ve kıvamı akışkan pürüzsüz olduysa tamamdır. şekeri çok fazla da yakmamaya dikkat edin.
(karamel yaparken sıçrama olmamasına dikkat edin biraz fokurdamalar oluyor çünkü :) )

karamel sosu biraz ılıdıktan sonra trileçenin üzerine yayın ve buzdolabında 2 saat kadar soğutup servis edin.

Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder