29 Temmuz 2017 Cumartesi

Pazar Kahvaltısına: Patlıcan Soteli Poğaça ve Peynirli Poğaça


 Bir pazar sabahından daha herkese merhaba..
Gün çoktan aydı bana.. Bir güzel hamur yogurmusum ki sormayın. 😊Mis gibi kıyır kıyır bi #poğaça yapmışım pazar kahvaltisina. 2 cesit. Patlıcanlı biber soteli pogaca ve peynirli maydanozlu pogaca.. Siz de evdekilere bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? :) Buyrun tariflere o zaman .

Patlıcan Soteli Poğaça ve Peynirli Poğaça
Malzemeler:

500 gr. buğday nişastası
1 kg. un
250 gr. kase margarin
1 çay b. sıvıyağ
1,5 su b. süt
6-7 yemek k. yoğurt
3 pk. kabartma tozu
1 yemek k.tuz
1 yemek k. dan biraz az toz şeker
2 yumurta akı

Patlıcanlı iç malzemesi:
2 adet patlıcan
2 biber
1 soğan
1 domates
tuz
sıvıyağ

Peynirli iç malzemesi:
1 su b.beyaz peynir
1 tutam maydanoz

üzerine:
yumurta sarısı
çörekotu


Yapılışı:

Patlıcanlı iç harcı için; patlıcanları alacalı soyun tuzlu suda biraz bekletin ve sonra süzüp yıkayın. küp küp doğrayın.
tavaya sıvıyağ koyun ve soğanı doğrayıp tavada biraz soteleyin. üzerine patlıcanları ve doğranmış biberleri, kabuğu soyulup rendelenmiş domatesi de ekleyin, tuzunu da ekleyip pişirin. ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Peynirli harç için; beyaz peyniri elinizle ufalayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın.

Hamur için, un ve buğday nişastasını derin bir hamur yoğurma kabına alın. ortasını havuz gibi açıp sütü,yoğurdu,margarini,sıvıyağı,yumurta aklarını ekleyin. unun üzerine de kabartma tozunu ve tuzu da ekleyin. ve yavaşça ortadan elinizle karıştırın. daha sonra kenarlardan da alarak yumuşak bir hamur yoğurun. bu aşamada biraz daha un ekleyebilirsiniz. hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak.

Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve üzerine elinizle bastırın patlıcanlı biberli iç harçtan koyup poğaça şeklinde kapatın. yağlanmış fırın tepsisine dizin.
yine ayrı bir tepsi için de aynı işlemi peynirli harçtan koyarak yapın.

tüm poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 25 dk kadar pişirin.

not: bu hamurdan 3-4 tepsi poğaça çıkıyor. miktarını azaltarak da yapabilirsiniz.

afiyet olsun. :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder