9 Mayıs 2014 Cuma

hindi kapama





Hindi Kapama

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Hazırlama: 20dk Pişirme: 35dk

  • 1 kilo hindi parça et
  • 2-3 su b. Pirinç
  • 3 kuru soğan
  • 3 yemek k. Sıvı yağ + 2 yemek k. tereyağ ya da margarin
  • tuz, pulbiber
Soğanları yemeklik doğrayın 1 su b. Suyla suyunu çekene kadar pişirin. Sonra kuşbaşı doğradığınız hindi etlerini de ekleyin ve tencerenin yarısına kadar su koyup pişirİn. Pirinçleri başka bir tencerede yağ ile kavurun ve tuz ekleyip karıştırın. Sonra pirinçleri bir fırın tepsisine yayın üzerine karabiber serpin ve etleri de suyuyla beraber pirinçin üzerine yayın. Az biraz pulbiber de serpin. Su az geldiyse biraz daha sıcak suyu tepsinin üzerine gezdirin ve fırında pişirin.
AFYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder