Muzlu Rulo
- 1 lt süt
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağından bir parmak az un
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 adet muz
- hindistan cevizi
Tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyip biraz kavurun. Daha sonra yavaş yavaş sütü, şekeri ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp içerisine 1 paket vanilyayı koyup karıştırın. Bir tepsiye hindistan cevizi serpin. İşlem bittikten sonra muhallebiyi hindistan cevizi serptiğiniz tepsiye dökün ve soğumaya bırakın. Muzları dilimleyin. Muhallebinin ılıyınca buzdolabına kaldırın 1-2 saat soğusun. Sonra çıkarın ve uzun dilimler şeklinde kesin içine muz koyup spatula ile rulo yapıp servis tabağına koyun. İsterseniz üzerine de hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder