7 Mayıs 2014 Çarşamba

muzlu rulo



Muzlu Rulo

Kaç Kişilikl 4-6 kişilik Hazırlama: 5dk Pişirme: 15dk

  • 1 lt süt
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak az un
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet muz
  • hindistan cevizi
Tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyip biraz kavurun. Daha sonra yavaş yavaş sütü, şekeri ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp içerisine 1 paket vanilyayı koyup karıştırın. Bir tepsiye hindistan cevizi serpin. İşlem bittikten sonra muhallebiyi hindistan cevizi serptiğiniz tepsiye dökün ve soğumaya bırakın. Muzları dilimleyin. Muhallebinin ılıyınca buzdolabına kaldırın 1-2 saat soğusun. Sonra çıkarın ve uzun dilimler şeklinde kesin içine muz koyup spatula ile rulo yapıp servis tabağına koyun. İsterseniz üzerine de hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder