10 Mayıs 2014 Cumartesi

patlıcanlı kaşarlı pizza



herkese mutlu hafta sonları :)

Patlıcanlı Kaşarlı Pizza Yapımı

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik Hazırlama: 15dk Pişirme: 35dk

Hamuru için:
Aldığı kadar un
2 su bardağı yoğurt
Tuz
yarım çay b. Sıvı yağ+1 yemek k. Teremyağ gurme kaymaklı

Sosu için:
Salça
Su
Tuz, pul biber, kekik, nane
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri için:
patlıcanlı biberli domatesli sote
Zeytin
Kaşar peyniri rendesi

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru oklavayla açın. Tepsiye yerleştirin. Sonra hamurun her yerine salçalı sosu sürün ve kaşar peyniri rendesini serpin. Ayrı bir yerde patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuz serpip acısını çıkarın. Daha sonra biberle ve biraz yağ ile ve domatesleri de doğrayıp tuz, pulbiber ekleyin sote yapın. Soğuduktan sonra pizza hamurunun üzerine patlıcanlı karışımı yayın. Zeytini dizin ve fırında pişirin. Fırından çıkınca üzerine tekrar kaşar rendeleyin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder