10 Mayıs 2014 Cumartesi
patlıcanlı kaşarlı pizza
herkese mutlu hafta sonları :)
Patlıcanlı Kaşarlı Pizza Yapımı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik Hazırlama: 15dk Pişirme: 35dk
Hamuru için:
Aldığı kadar un
2 su bardağı yoğurt
Tuz
yarım çay b. Sıvı yağ+1 yemek k. Teremyağ gurme kaymaklı
Sosu için:
Salça
Su
Tuz, pul biber, kekik, nane
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Üzeri için:
patlıcanlı biberli domatesli sote
Zeytin
Kaşar peyniri rendesi
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru oklavayla açın. Tepsiye yerleştirin. Sonra hamurun her yerine salçalı sosu sürün ve kaşar peyniri rendesini serpin. Ayrı bir yerde patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuz serpip acısını çıkarın. Daha sonra biberle ve biraz yağ ile ve domatesleri de doğrayıp tuz, pulbiber ekleyin sote yapın. Soğuduktan sonra pizza hamurunun üzerine patlıcanlı karışımı yayın. Zeytini dizin ve fırında pişirin. Fırından çıkınca üzerine tekrar kaşar rendeleyin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder