6 Mayıs 2014 Salı

ıspanaklı ince kek




Ispanaklı İnce Kek

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik Hazırlama: 15dk Pişirme: 40dk

  • 2-3 kase yıkanmış, ince doğranmış ıspanak
  • 3 yumurta
  • 2 su b. Süt
  • 1 su b. Yoğurt
  • 1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • tuz, pulbiber
  • beyaz peynir
  • 4 pkt. Kabartma tozu(eğer küçük kek kalıbı kullanacaksanız 3 paket de olur. )
  • 4 su b. Un
Yumurtaları çırpın. Sırasıyla sütü, yoğurdu, sıvı yağı koyup tekrar çırpın. ıspanağı peynirle karıştırıp karışıma ekleyin çırpın. Tuz, pulbiber, kabartma tozu, unu da koyup tekrar çırpın. Yağlanmış büyük boy davul fırın tepsisine karışımı döküp üzerini spatula ile düzeltin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder