22 Ekim 2016 Cumartesi

Tam buğday unlu patatesli dereotlu ev poğaçası



Ne olursa olsun sevdiğin işi yap.. . :)

Hem sağlıklı hem lezzetli tam buğday unlu patatesli dereotlu ev poğaçası tarifi sizlerle.. .

Hamuru için:

2 yumurta akı
1 su b. ev yoğurdu
2 su b. süt
2 yemek k. kuru maya
1 çay b.ılık su
1 yemek k. tuz
1 tatlı k. toz şeker
3 yemek k. tereyağı(oda ısısında yumuşatılmış)
1 çay b. sıvıyağ
2 yemek k.sirke
2 su b. tam buğday unu
2 su b. normal un

not: un ölçüsünü kendiniz ayarlamalısınız çok sert bir hamur olmayacak yumuşak olsun mayalandıktan sonra hamur kıvamını iyice alıyor.

iç harcı:
3-4 haşlanmış patates
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
tuz
pulbiber
kekik

üzerine:
yumurta sarısı


Yapılışı:
Derin bir karıştırma kabına sütü,yoğurdu,yumurta aklarını,sıvıyağı,tereyağı koyup karıştırın. kuru mayayı ayrı bir kapta ılık su ile karıştırıp 15 dk bekletip hamur yoğurma kabına ekleyin. tuzunu,şekerini de ekleyip tam buğday ununu ve normal unu eleyerek ilave edin ve çok sert olmayacak bir hamur yoğurun. mayalanmaya bırakın.

Haşlanmış patatesleri rendeleyip maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyıp tuz pulbiber ve kekik ile karıştırın.

Mayalanmış hamurdan parçalar koparıp elinizle açın içine patatesli harçtan koyup poğaça şekli verip kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine poğaçaları dizin üzerine yumurta sarısı sürüp fırında altını kontrol ederek üzeri kızarana dek pişirin.

Afiyet Olsun. ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder