4 Ağustos 2017 Cuma

Gönülleri Fetheder: Patatesli Peynirli Tepsi Böreği



Bugün sizlere hem pratik hem lezzetli mis gibi bir tepsi böreği tarifi ile geldim. :)

Börekler yapılsın, çaylar demlensin..

Malzemeler:
4 adet yufka
3 haşlanmış patates
1 tutam maydanoz
1 su b. lor peyniri
tuz, pulbiber
2 su b.süt
1 yumurta
1 çay b. sıvıyağ

Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri çatalla ezin kıyılmış maydanoz, lor peyniri, tuz, pulbiber ile karıştırın. Sütlü karışım için de sütü,yumurtayı,sıvıyağı ayrı bir kapta karıştırın.




 Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın. Yufkalardan birini kenarlarından taşacak şekilde tepsiye yerleştirin. Üzerine sütlü karışımdan kaşık yardımı ile dökün. 2.ciyi yufkayı ikiye bölüp tepsiye yerleştirin üzerine tekrar sütlü karışım dökün.

3.cü yufkayı koymadan önce artık patatesli peynirli harcı koyup elinizle iyice yayın. Sonra 3.cü yufkayı yine ikiye bölerek iki seferde tepsiye yerleştirin. Sütlü karışımla ıslatıp son yufkayı da bütün halde tepsiye yayın. sütlü karışım sürün.
Tepsini kenarlarından sarkan yufkaları da üzerine kapatın ve kalan sütlü karışımdan biraz daha üzerine sürüp 200 derece fırında altını kontrol ederek üzeri kızarana dek pişirin.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder