7 Aralık 2016 Çarşamba

Annemin İçli Köfte Tarifi


Ve annemin ellerinden o muhteşem lezzeti sizlerle paylaşıyorum. :)

Nursel'in mutfağı'ndan sevgilerle. :))

Annemin İçli Köfte Tarifi

Annemin İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Dışı için:
  • 3 su b. İnce bulgur
  • 2 su b. İrmik
  • 3 yumurta
  • 1, 5 su b. Un
  • 1 yemek k. Tuz
  • 1 tatlı k. Köri
  • 1 tatlı k. Kimyon
  • 1 tatlı k. Karabiber
  • 2 tatlı k. Pulbiber
  • 2 yemek k. Tereyağ
  • 1 yemek k. Dolusu domates salçası
  • 1 yemek k. Dolusu biber salçası
  • sıcak su(bulguru ve irmiği ıslatmak için)
  • su(dış hamurunu yoğururken)
  • iç harcı:
  • 500 gr. Kıyma
  • yarım çay b. Sıvı yağ
  • 2 kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kekik, kimyon, karabiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 yemek k. Biber salçası
  • 1 yemek k. Domates salçası
  • kızartmak için:
  • sıvı yağ

Annemin İçli Köfte Tarifi Yapılışı

Dışı için;

İnce bulguru ve irmiği üzerine çıkacak kadar sıcak su ile ıslatıp biraz bekletelim. Daha sonra yumurtayı, salçaları, tuzunu, baharatlarını, unu ekleyip hafif de su ekleyerek hamur gibi yoğuralım. Dinlensin.

İç harcı için;
tavaya yağı alıp doğranmış soğanları kavurmaya başlayalım. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Tuzu, baharatları ve salçaları da ekleyip kavuralım. Enen son tereyağını da ekleyip karıştıralım. Piştikten sonra ocaktan alıp doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım. ılıdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletelim.

Bir kaseye su koyalım bu suyla ellerimizi ıslatalım. Dış hamurdan parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. İşaret parmağımızla iç harcı dolduracak kadar içinin oyalım. İçine kıymalı iç harçtan doldurup içli köfte şekli vererek kapatalım.

Tüm malzeme bitene dek işlemi tekraralayalım. Yaklaşık 35 adet içli köfte çıkıyor.
Hepsi hazır olunca kızdırılmış bol sıvı yağda içli köfteleri rengi kızarana dek kızartalım havlu kağıt serili servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder