16 Aralık 2016 Cuma

Patatesli Peynirli Tereyağlı Börek


 Tereyağının etkisiyle müthiş lezzetli kıyır kıyır bir börek.. :)

Patatesli Peynirli Tereyağlı Börek

Patatesli Peynirli Tereyağlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket yufka
  • 4 adet haşlanmış patates
  • peynir
  • maydanoz
  • tuz, karabiber, pulbiber
  • aralarına:
  • tereyağ(eritilmiş)
  • üzerine:yumurta sarısı
  • içine:
  • yoğurt
  • sıvı yağ
  • tuz

Patatesli Peynirli Tereyağlı Börek Tarifi Yapılışı

Yufkaları üst üste koyup üçgen kesin. Tepsiyi yağlayın. üçgen kestiğiniz yufkalardan birer birer alıp ilk kat olacak şekilde tepsiye dizin. Yufkalar üçgen kesilmiş olduğu için bir yufkayı diğerinin yanına bitişik koyup tepsiyi kaplamasını sağlayın.
(bu şekilde yapınca ve tereyağının da etkisiyle kat kat ayrılan çok lezzetli bir börek oldu. )
tepsiyi ilk kat böyle yufkalarla kaplayın. üzerine eritilmiş tereyağı sürün. 3 sefer daha aynı işlemi tekrarlayın.
Haşlanmış patatesleri rendeleyip peynir, maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber ile karıştırın.
Yufkanın içine i harcın bir kısmını koyun.
Tekrar üzerine yufkaları dizip her seferinde tereyağ ile yağlayın. 2 sefer daha böyle yufka serip yağladıktan sonra tekrar patatesli harçtan koyun.
Tüm üçgen yufkalar bitene dek tepsiye dizip tereyağ ile yağlayın. En son yufkaları da serdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırında altı üstü kızarana dek kontrol ederek pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder