18 Aralık 2016 Pazar

Ev Yapımı Lahmacun


 Nazlı'nın Mutfağı bugün çoştuu. :)))
Vazgeçilmez  bir lezzettir kendisi, yeri hiç dolmaz.. Şöyle sıcak sıcak yemesi ayrı bir lezzet. Ilıyınca ayrı bir lezzet.. Şimdi bu enfes lezzeti kendiniz yapmaya ne dersiniz? Hiç gözünüz korkmasın gayet orta dereceli zor aslında kolay bir tarif. çok lezzetli ve hesaplı olan bu şezzeti mutlaka denemelisiniz.. :)

Ev Yapımı Lahmacun

 

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 10 su b. Un(aldığı kadar yumuşak bir hamur olacak. )
  • 3 su b. Süt
  • 2 yemek k. Kuru maya
  • 2 yemek k. Toz şeker
  • 1 çay b. Sıvı yağ
  • 1 yemek k. Tuz
  • iç harcı:
  • 500 gr. Dana kıyma
  • 5-6 sivri biber/çarliston
  • 2 kırmızı kapya biber
  • 5 kuru soğan
  • 3 yemek k. Sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yemek k. Biber salçası
  • tuz, pulbiber, karabiber




Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Yapılışı

 

Sütü bir tavaya alın içine toz şeker ve kuru mayayı koyup beraber ısıtın ve karıştırıp mayanın kabarmasını bekleyin. Süt kaynamasın. Ocaktan alın.
Hamur yoğurma kabına unu koyup ortasını açın sütlü mayalı karışımı ve diğer tüm hamur malzemelerinin koyup güzelce bir hamur yoğurun. 30 dk mayalandırın.

İç harcı için biberleri ve soğanı robottan geçirin. Maydanozları da ince ince kıyın, kıyma ve salça ile beraber tuzunu, baharatlarını da ilave edip karıştırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Bir miktar un serperek hamuru merdaneyle açıp büyütün.
Kaşıkla bir miktar kıymalı harçtan alıp üzerine güzelce yayın.


 Ocakta tavanın üzerinde üstüne kapak örterek pişirin.
Tüm hamur bitene dek aynı işlemi tekrarlayın. Teker teker pişirdiğiniz lahmacunlarınızı yeşillik, doğranmış soğan ve limonla servis edebilirsiniz.

(bu hamurdan 30 adet çıktı. )
(not: hamurları ne çok ince ne çok kalın açın. çok aşırı ince açarsanız kıymalı harcı koyunca yerinden kaldırmakta zorlanabilirsiniz ve yırtılabilir. )

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder