7 Aralık 2016 Çarşamba

Katmer Poğaça


 herkese merhabaaaa. :))
miiisss gibi bir poğaa tarifi sizlerle..



Katmer Poğaça

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 4 tatlı k. Tuz
  • 4 yumurta akı
  • yarım su b. Sıvı yağ
  • 2 tatlı k. Toz şeker
  • 3 yemek k. Tereyağ
  • 2 yemek k. Kuru maya
  • 4 yemek k. Yoğurt
  • aldığı kadar un
  • iç harcı:
  • isteğe göre peynirli maydanoz karışımı, kıymalı harç, patates veya zeytin de olabilir.
  • İlerine sürmek için: eritilmiş tereyağı
  • üzerine:
  • 4 yumurta sarısı
  • çörek otu

Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

Kuru mayayı şeker ve ılık sütle karıştırıp mayanın kabarması iin 15 dk bekletin. Daha sonra yoğurma kabına alıp diğer tüm hamur malzemelerinin ekleyip bir hamur yoğurun ve 2 saat mayalandırın ki iyice pofidik pofidik poğaçalarınız olsun. :)
mayalanıp kabaran hamurdan aynı büyüklükte bezeler yapın. (yumurta büyüklüğünde olabilir. )

her bir bezeyi merdaneyle biraz un serperek çok büyük olmayacak şekilde açın. üzerine tereyağı serpip diğer bezeyi de aynı büyüklükte açıp üzerine kapatın. Bu şekilde 4 tane bezeyi böyle yapıp en son koyduğunuz hamurun üstüne tereyağı sürmeyin ve tek büyük bir hamur olacak şekilde merdaneyle açın.

Sigara böreği gibi ügen paralara kesin ve içlerine istediğiniz harçtan koyup rulo sarın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve altını kontrol ederek üzeri kızarana dek pişirin.
Tüm hamura aynı işlemi tekrarlayın.

Kat kat açılan katmer poğaçalarınız hazıır. :)

afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder