1 Nisan 2017 Cumartesi

Kısırın Arkadaşı: Altın Günü Poğaçası :)


O biiirr altın günlerinin vazgeçilmezi tabaktaki kısırın yakın arkadaşı. :)) 5 çaylarına yapılası bir tarif.
Yumuşacık bir hamur yoğurup içine istediğimiz malzemeyi koyup mis gibi bir poğaça yapıyoruz. Çaylar demlensin.. :)


Poğaça

Malzemeler:

3 su b. un
1-5 su b. ılık su
2 tatlı k. tuz
1 tatlı k. şeker
1 pk. yaş maya
2 çorba k. sıvıyağ

iç harcı:

100 gr. doğranmış salam
100 gr. beyaz peynir

üzerine:

2 yumurta sarısı
çörekotu
susam

Yapılışı:

Unu derin bir hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. Yaş mayayı ayrı bir kasede biraz su ve toz şeker ile karıştırıp mayayı eritin.

Mayalı karışımı ortasını havuz gibi açtığınız una ekleyin, biraz daha su ekleyip,tuzunu, şekerini ve sıvı yağı da koyup yumuşak bir hamur yoğurun. (Un miktarını kendiniz ekleyerek ayarlayabilirsiniz.)


Hamuru 1 saat mayalanması için üzeri streç filmle kapatıp bekletin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde hamurlar koparıp elinizle yuvarlayın ve üzerine bastırıp içine doğranmış salam, beyaz peynir koyup poğaça şekli vererek kapatın. Tüm hamur bitene dek aynı işlemi tekrarlayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçaları dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu serpip 180 derece fırında 20 dk kadar altını kontrol ederek pişirin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder