28 Mayıs 2017 Pazar

Ev Yapımı İskender


 Herkese hayırlı ramazanlar diler ve pratik ve lezzetli hem de daha hesaplı bir iskender tarifini sizlerle paylaşıyorum. hem de bu tarifte bayat ekmek ya da pidelerinizi de değerlendireceksiniz. :)


Ev yapımı iskender:

1 paket iskender
2 yemek k. sıvıyağ

evde kalan bayat pide veya ekmek
1 yemek k. sıvıyağ

2 yemek k. domates salçası
2 yemek k. sıvıyağ
1 çay b. su
tuz, pulbiber, kekik, nane

1 kase çırpılmış yoğurt

üzerine : kızdırılmış tereyağı

Yapılışı:

Pideleri ya da ekmeği küçük küçük doğrayın. tavaya 1 yemek k. sıvıyağ koyup ekmekleri tavaya alıp hafif kıtırlaştırın.

İskenderi biraz ufak parçalara ayırın tavaya 2 yemek k. sıvıyağ koyup ısıtın.

Salçalı sos için salçayı, sıvıyağı, suyu tuzu ve baharatları ocakta kaynatın.


İlk olarak kıtırlaşmış ekmekleri iskenderi servis yapacağınız tabağa alın. üzerine salçalı sostan gezdirin. üzerine ısınmış iskenderi paylaştırın. en son üzerine çırpılmış yoğurt ve kızdırılmış tereyağı gezdirip servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder