15 Mayıs 2017 Pazartesi

İkili Lezzet: Izgara Tavuk Şiş ve Makarna Salatası



 Uzun bir aradan sonra Nazlı'nın Mutfağı'ndan herkese merhaba. :) Bugün size iki pratik ve lezzetli tarif vereceğim.

Tost makinesinde şahane lezzetli ve pratik bir ızgara tavuk şiş yapmaya ne dersiniz? yanına da mis gibi garnitürlü dereotlu bir makarna salatası. :))

Önce tavuk şiş ile ilgili birkaç ipucu vereyim., bilenler bilir aslında kırmzı et ya da tavuk eti farketmez etleri marine ettiğimiz zaman daha lezzetli ve daha yumuşak olacaktır.

Bne marine sosu olarak sıvıyağ tuz, pulbiber ve kekik kullandım. etleri bir süre bu karışımının içinde beklettikten sonra ızgara yaparsanız çok daha lezzetli olacağını göreceksiniz. :) isterseniz marine sosuna bir miktar süt de ekleyebilirsiniz.

Makarna salatasına gelince makarnaları haşladıktan sonra sadece suyunu süzüyoruz ama üzerine soğuk su gezdirmiyoruz. Makarna salatasının daha sağlıklı ve daha hafif olması için bir miktar mayonez ile bol yoğurdu karıştırıp yaptım. lezzeti süper oldu. :)
 Buyrun tarife.. :)


Izgara Tavuk Şiş:
Malzemeler:

600 gr. kuşbaşılık doğranmış tavuk göğüs eti
çöp şiş
tost makinesi :)

marine sosu:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı k. pulbiber
1 tatlı k. kekik
1 çay k. tuz

Yapılışı:

Kuşbaşılık doğranmış tavuk etlerini marine sosuna güzelce bulayın ve içinde 30 dk kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra çöp şişlere tavuk etlerini geçirin. Isınan tost makinesine tavuk şişleri dizin. tost makinesinin üzerini kapatmayın. tavuk şişlerin bir yüzü pişince diğer yüzünü çevirin ve iki tarafını da pişirip servis tabağına alın.


Makarna Salatası:
Malzemeler:
1 pk. boncuk makarna
2 yemek k. mayonez
3 su b. yoğurt
1 kutu garnitür
6-7 adet kornişon salatalık turşusu
2 yemek k. zeytinyağı
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. pulbiber
1 tatlı k. toz nane
yarım demet ince kıyılmış dereotu

Yapılışı:
Makarnaları suya çok az sıvıyağ ve az tuz atarak haşlayıp süzün. Derin bir kaba yoğurt, mayonez, zeytinyağı, garnitür, doğranmış kornişon salatalık turşusu, dereotu ve baharatları koyup güzelce karıştırın.

Üzerine makarnayı da ilave edip güzelce harmanlayın.

Servise hazır.. Afiyet Olsun. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder