19 Mayıs 2017 Cuma

Trileçeden Önce O Vardı: TİRAMİSU



Mutfağa ilgimin çok arttığı dönemlerde çok sık yaptığım, çok sevilen pastalarımdan biriydi Tiramisu. :) Labne peyniri ve nescafenin en çok yakıştığı pastalardan biri olan Tiramisu tarifi oldukça basit lezzeti süper bir pasta. Geçelim tarife:

TİRAMİSU:

1 pk. hazır pasta tabanı
2,5 su b. soğuk süt
1 pk. pasta kreması
3 pk. tek içimlik nescafe
3 küp şeker
1 su b. sıcak su
200 gr. labne peyniri
1 pk. bitter çikolata
kakao

Yapılışı:

Pasta kekinin bir katını pasta tabağına alın. nescafeyi sıcak su ve şeker ile karıştırıp pasta kekini biraz bu karışımla ıslatın.

krema için; 1 pk. pasta kremasını soğuk süt ile mikserle iyice çırpın, labne peynirini de ekleyip tekrar çırpın ve 30 dk buzdolabında bekletin.
kremanın yarısını nescafeli karışımla ıslattığınız pasta kekinin üzerine yayın. üzerine bitter çikolata parçaları serpiştirin ve 2. pasta kekini üzerine kapatıp tekrar nescafeli karışımla ıslatın.

kalan pasta kreması ile pastanın her tarafını kaplayın üzerine isteğe bağlı tekrar bitter çikolata parçaları serpiştirin. en son üzerine kakao eleyin. buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.

afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder