20 Ağustos 2017 Pazar

Çıtır Lezzet: Kabak Tempura


Herkese yeniden merhaba. :) Bugün
aşçılık kursundaki ilk hafta öğrendiğim tariflerden birkaçını
denediğim için sizlere de tariflerini vermek istedim.



 İlk denediğim tarif olan tempura. Çok çıtır bir lezzet. Kızarınca kıza sürede tüketilmeli. Bir de biraz fazla yağ çekiyor. Çok sık yapılmamalı ve az tüketilmeli. :))

Geçelim tarife:

3 adet kabak
2 adet maden suyu
mısır nişasta
un
kabartma tozu
tuz

kızartmak için:
sıvıyağ
Kabakları baton olacak şekilde dilimleyelim. kabuklarını ister soyun ister soymayın önemli değil.

Tempura sos için;
karıştırma kabına maden suyunu, unu,mısır nişastayı,kabartma tozunu,tuzu koyup karıştırın.( un ve nişasta miktarını göz kararı ayarladım. Önemli olan sosun kıvamı biraz yoğun olmalı.
bir tane kabak dilimi sosa batırın sos kabağın üstünden çok fazla akmamalı. yani kabak diliminin kaplamalı. buna göre sosu ayarladım.)

sıvıyağı iyice kızdırın. Kabak dilimlerinin hepsini sosa bulayın. teker teker kızgın yağa atıp kızartın.

havlu kağıt serili tabağa alın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder