20 Ağustos 2017 Pazar

Lezzetli mi Lezzetli: Mantarlı Tavuk Soteli Tortilla Dürüm



Veee bugünkü üçüncü tarifim.
Harika bir lezzet. Mantarı oldum olası çok severim.

 Bir de mantar tavuk ikilisi oldu mu değmeyin o yemeğin lezzetine. :)

İşte tarif:

2 paket kültür mantarı(marketlerde paket halinde satılan)
1 kg tavuk fileto
2 kırmızı kapya biber
4 adet çarliston biber
2 domates
2 kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz, kekik, pulbiber
sıvıyağ
Tortilla ekmeği(lavaş ekmeği olarak alıp kullandım.)

Yapılışı:

Tavuk filetoları jülyen(ince-uzun) doğrayın. Biberleri de aynı şekilde jülyen doğrayın. Soğanları küçük küp küp doğrayın.


Sarımsakları da doğrayın. Mantarları da yıkayıp süzün ve ortadan ikiye bölüp ince doğrayın. Domateslerin de kabuklarını soğup küp küp doğrayın.

Büyükçe bir tavaya ya da tencereye sıvıyağ koyun ilk önce soğanları yağda soteleyin. Ardından biberleri ekleyin, soteleyin.
Biberler biraz yumuşayınca sarımsağı, domatesleri ve tavukları da ekleyin.
Bir süre de böyle soteleyin.
En son mantarları ekleyip tuzunu ve baharatlarını da ilave edin. Güzelce pişirin. Biraz soğumaya bırakın.

Tortilla(lavaş) ekmeklerini teker teker tavada biraz ısıtın. Bir tane lavaşı tezgahın üzerine alıp mantarlı tavuk soteden suyunu biraz süzdürerek kaşıkla koyun. Lavaşın iki ucunu içeri katlayıp rulo sarın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tüm lavaşları böyle sarıp yerleştirin.
180 derece fırında altını kontrol ederek üzeri kızarana dek pişirin.
Mantarlı Tavuk Soteli Tortilla Dürümlerimiz hazıııır. :)

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder