29 Ağustos 2017 Salı

Yemelere Doyamazsın: Patatesli Peynirli Hangel



Nazlı'nın Mutfağı'ndan herkese merhaba.. :) Kursa gittiğim için evde artık eskisi kadar tarif yapamıyorum. Fakat bugün severek yaptığım ve kursta da yapacağım bir tarifi evde tekrar yaptım. Tarifi düzenleyip sizlerle paylamak istedim.

Bu yöresel lezzete bayılacaksınız. Erzincan Hangel, Erzurumda Hingel denilen bu harika lezzet aslında bir çeşit mantı. Hadi tarife geçelim :)

Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su b. su
4 çay k. tuz
aldığı kadar un( hamur sert olmalı, koyu kıvamlı olmalı. )

iç malzemesi:
5 adet haşlanmış patates
1 su b. beyaz peynir
tuz, pulbiber
1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Üzerine:

4 yemek k. kızdırılmış tereyağ



Yapılışı:

Derin bir hamur yoğurma kabına su,tuz,yumurtayı alıp karıştıralım. yavaş yavaş unu da ekleyip sert bir hamur yoğuralım. Hamuru iki parçaya bölelim.

İç harcı için haşlanmış patatesleri rendeleyelim üzerine peyniri ufalayalım tuz ve baharatlar ile ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştıralım.

Hamurlardan birini alıp un serperek merdaneyle açalım. Kare parçalar keselim.  Her bir karenin içine patatesli peynirli harçtan koyup istediğimiz şekilde hamurları kapatalım.


Tencereye su ve tuz koyup kaynatalım. Su kaynayınca patatesli peynirli hangelleri tek tek suyun içine pişmeye bırakalım. Pişen hangeller suyun üzerine çıkacaktır. 1 tane hangeli alıp tadına bakarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

Hangeller piştikten sonra kevgir ile hangelleri servis tabağına alalım. Üzerine tavada eritip kızdırdığımız tereyağından gezdirip servis edelim.

Afiyet Olsun. :)

(Diğer hamura da aynı işlemleri tekrarlayalım.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder