20 Ağustos 2017 Pazar

Hafif mi Hafif: Zeytinyağlı Taze Fasulye Salatası



Aşçılık kursunda ilk haftada öğrendiğim bir diğer tarif.

Çok basit çok sağlıklı çok lezzetli. :)

Malzemeler:

yarım kilo taze fasulye
1 limon
4 yemek k. zeytinyağı
tuz, kekik

Yapılışı:

taze fasulyeleri yıkayıp jülyen doğradım. Kaynayan az tuzlu suya atıp biraz içinde kaynattim biraz da ocagi kapatip icinde beklettim.

Sonra süzerek ılık su dolu baska bi kaba aktardim..
Tekrar süzdüm.Bir kapta zeytinyagi limon tuz kekik karistirip fasulyelere ekledim karıştırdım.

Afiyet olsun😊❤

En önemli püf noktası fasulyeler cok aşırı haslanmayacak biraz dişe gelecekmiş😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder