20 Şubat 2016 Cumartesi

Patatesli Peynirli El Açması Börek


El açması patatesli peynirli börek.
Yapımı biraz zahmetli de olsa lezzeti buna değer. :)



Patatesli Peynirli El Açması Börek

Patatesli Peynirli El Açması Börek Tarifi'nin Malzemeleri

750 ml süt
1 su b. Yoğurt
1 su b. Su
2 yumurta akı
3 yemek k. Elma sirkesi
2 paket yaş maya
3 yemek k. Dolusu tuz
1 yemek k. Toz şeker
1 kase dolusu eritilmiş tereyağı
2 çay b. Sıvı yağ
aldığı kadar un(yumuşak hamur olacak. )

iç harcı:
7-8 haşlanmış patates
1 kase beyaz peynir
tuz, karabiber, pulbiber
toz nane, kekik
kıyılmış maydanoz

aralarına sürmek için:
eritilmiş tereyağı

üzerine:
yumurta sarısı
eritilmiş tereyağı
çörek otu

 Patatesli Peynirli El Açması Börek Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemeleri ile güzelce bir hamur yoğurup 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Bu hamurdan 3-4 tepsi çıkıyor. Az olsun isterseniz malzemeleri azaltabilirsiniz. İç harcı için patatesleri rendeleyip peynir,maydanoz, tuz ve baharatlarla karıştırın. Hamuru tekrar yoğurun. Hamurdan bezeler yapın. Bir tepsi için; 2 büyük beze alt için 2 büyük beze de üst için açılacak. Hamur bezesinin birini biraz merdaneyle açın ve üzerine tereyağı sürün ve diğer bezeyi de biraz açıp bunun üzerine kapatın un serpip üst üste koyduğunuz bu hamuru tepsi büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye yayın. üzerine tereyağı sürüp patatesli peynirli harçtan yayın üzerine. Diğer 2 bezeyi de aynı şekilde açıp üzerine kapatın üzerine tereyağı ve yumurta sarısı sürün isterseniz de çörekotu serpin. Fırında altını kontrol ederek üzeri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun. Hamur bitene dek diğer tepsiler için de aynı işlemleri tekrarlayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder