6 Şubat 2016 Cumartesi

Ispanaklı Patatesli Peynirli Pratik Tava Böreği



Bu börek fırında pişmiyoor! :)
Öğrenci evindeki kardeşlerimizi de unutmadım :))
fırın mı yok olsun ocakta pisireceginiz tavada #nefis bi #börek yaptım.

Ispanaklı Patatesli Peynirli Pratik Tava Böreği

Ispanaklı Patatesli Peynirli Pratik Tava Böreği Tarifi'nin Malzemeleri

4 adet yufka

iç harcı:
5-6 yaprağı ıspanak
1 büyük patates
küçük bir kase beyaz peynir
tuz, pulbiber
sıvı yağ



içine ve üzerine sürmek için:
3 yemek k. Yoğurt
3 yemek k. Sıvı yağ
1 yumurta

Ispanaklı Patatesli Peynirli Pratik Tava Böreği Tarifi'nin Yapılışı

İç harcı hazırlamak için ıspanakları yıkayıp süzdükten sonra doğrayıp tavaya alın ve biraz sıvı yağda soteleyin. üzerine patatesi rendeleyin ve sotelemeye devam edin. Patatesler yumuşayana dek pişirin. Tuz ve pulbiberi de ilave edip karıştırın ve ocaktan alın içine beyaz peyniri de ufalayıp tekrar karıştırın.

Büyükçe bir teflon tavayı hafif yağlayın. Yufkaların birini kenarları tavadan dışarı sarkacak şekilde tavaya yerleştirin.
İçine ve üzerine sürmek için; yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın. Bu karışımdan biraz yufkanın üzerine sürün ve ikinci yufkayı 2 parçaya bölerek tavaya yerleştirin tekrar yoğurtlu karışımla ıslatın. üzerine ıspanaklı patatesli peynirli harı yayın.

üzerine üçüncü yufkayı 2 parçaya bölüp yerleştirin. Yoğurtlu karışımla ıslatın. En son yufkayı da güzelce üzerine yerleştirin ve kenarlardan sarkan yufkayı da üzerine kapatıp yoğurtlu karışımı böreğin her tarafına sürün.
Ocakta orta ateşte altını kontrol ederek pişirin. Altı pişince böreği bir tepsiye çevirip pişmeyen yüzünü tekrar tavaya aktarın ve diğer yüzü de pişince ocaktan alın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder