17 Kasım 2016 Perşembe

Ispanaklı El Açması Börek


ikram günü lezzetlerinden bir diğeri de ıspanaklı börek.

Ispanaklı El Açması Börek

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

1 litre süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
500 gr tereyağı
1 yumurta
2 yumurta akı
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek k. Kuru maya
2 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı:
1 bağ ıspanak
2 kuru soğan
Tuz
Pul biber
Kekik
Karabiber
Toz nane

Üzerine:
Yumurta sarısı

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Yapılışı

Hamuru için kuru mayayı ılık süt ve toz şekerle karıştırıp 15 dk bekletin.
Daha sonra karıştırma kabına unu alıp ortasını havuz gibi açın içine sütlü yumurtalı karışımı dökün ve diğer malzemeleri de ekleyip güzelce bir hamur yoğurun ele yapışmasın yumuşak bir hamur olsun.
Mayalanması için 1 saat üzeri kapalı olarak bekletin.
Hamuru birkaç parçaya ayırıp. Bir parça hamuru tezgaha un serperek tepsi büyüklüğünde açın.
Tavaya biraz sıvı yağ koyup doğradığınız soğanları pembeleşene dek kavurun. Ispanakları doğrayıp yıkadıktan sonra ıspanakları da tavaya ekleyip soteleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın.
ıspanaklı karışımdan bir miktar alıp açtığınız hamurun üzerine yayın.
üzerine tekrar hamur açıp kapatın.
üzerine yumurta sarısı sürüp fırında altını kontrol ederek üzeri kızarana dek pişirin.
Diğer hamurlara da aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder