17 Kasım 2016 Perşembe

Patatesli Peynirli El Açması Börek Yapımı


Patatesin yakıştığı bir diğer tarif. El açması lezzetli bir patatesli börek.. :)

Patatesli Peynirli El Açması Börek Yapımı

Patatesli Peynirli El Açması Börek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

1 litre süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
500 gr tereyağı
1 yumurta
2 yumurta akı
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek k. Kuru maya
2 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı:
6-7 haşlanmış patates
1/2 demet maydanoz
Erzincan tulum peyniri
Tuz
Pul biber
Kekik
Karabiber
Toz nane

Üzerine:
Yumurta sarısı

Patatesli Peynirli El Açması Börek Yapımı Tarifi Yapılışı

Hamuru için kuru mayayı ılık süt ve toz şekerle karıştırıp 15 dk bekletin.

Daha sonra karıştırma kabına unu alıp ortasını havuz gibi açın içine sütlü yumurtalı karışımı dökün ve diğer malzemeleri de ekleyip güzelce bir hamur yoğurun ele yapışmasın yumuşak bir hamur olsun.

Mayalanması için 1 saat üzeri kapalı olarak bekletin.
Hamuru birkaç parçaya ayırıp. Bir parça hamuru tezgaha un serperek tepsi büyüklüğünde açın.

Patatesleri rendeleyin, maydanoz, peynir ve baharatlarla karıştırın.

Karışımdan bir miktar alıp atığınız hamurun üzerine yayın.

üzerine tekrar hamur aıp kapatın.

üzerine yumurta sarısı sürüp fırında altını kontrol ederek üzeri kızarana dek pişirin.

Diğer hamurlara da aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder