17 Kasım 2016 Perşembe

Patatesli Poğaça


 nazlı nın mutfağı nda bugün annemle beraber çok güzel ikram günleri lezzetleri hazırladık. hepsini sizlerle paylaşacağım. bu ilk tarif
patatesli poğaça





patatesin yakıştığı lezzetler saymakla bitmez. en güzellerinden biri de muhakkak poğaçalardır. :)
Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

1 litre süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
500 gr tereyağı
1 yumurta
2 yumurta akı
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek k. Kuru maya
2 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı:

6-7 haşlanmış patates
1/2 demet maydanoz
Tuz
Pul biber
Kekik
Karabiber
Toz nane

Üzerine:
Yumurta sarısı

Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı

Hamuru için kuru mayayı ılık süt ve toz şekerle karıştırıp 15 dk bekletin. Daha sonra karıştırma kabına unu alıp ortasını havuz gibi açın içine sütlü yumurtalı karışımı dökün ve diğer malzemeleri de ekleyip güzelce bir hamur yoğurun ele yapışmasın yumuşak bir hamur olsun. Mayalanması için 1 saat üzeri kapalı olarak bekletin.
Patatesli harcı için patatesi rendeleyin, kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatlarla karıştırın.
Mayalanan hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve elinizle hamuru düzleştirip içine patatesli karışımdan koyup poğaça şeklinde kapatın. Tüm hamura aynı işlemi yapın. Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsi diziye dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp fırında üzeri kızarana dek pişirin. Altını kontrol etmeyi unutmayın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder