19 Eylül 2014 Cuma

fıstıklı elmalı tart



artık bir süre tariflere ara vericem, herkesin kurban bayramı şimdiden mübarek olsun. çok lezzetli bir tarif, 5 çaylarına çok yakışır. :)))

Fıstıklı Elmalı Tart

Fıstıklı Elmalı Tart Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;
1 yumurta, 1 su b. Dan bir parmak az toz şeker, 125 gr. Tereyağı Ya da margarin, 1 pk. Kabartma tozu ve 1 pk. Vanilin, aldigi kadar un(kulak memesi kıvamında)

içi ;
3 büyük elma, 5-6 yemek k. Toz şeker, 1 avuç yer fıstığı

Fıstıklı Elmalı Tart Tarifi'nin Yapılışı

Elmaları soyup doğrayın şekerle suyunu çekene kadar pişirin, tarçın da konulabilir. Ocaktan alınca içine yer fıstığı ekleyip, karıştırın. Hamuru güzelce yoğurun. Hamurdan küçük bir parça ayırın. Kalan hamuru yağlanıp unlanmış tepsiye yerleştirin elinizle yayın. Elmalı harcı üzerine dökün. Ayırdığınız hamuru üzerine rendeleyin, istediğiniz şekilleri vererek süsleyin. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 20-25 dk kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder