12 Eylül 2014 Cuma

şeftali reçelli kedidilli pratik pasta



Şeftali Reçelli Kedidilli Pratik Pasta

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Hazırlama: 10dk Pişirme: 10dk

  • 1 paket pandispanya
  • ıslatmak için: süt
  • sade krema:
  • 2 yumurta
  • yarım litre süt
  • 3 çorba k. Un
  • 3 yemek k. şeker
  • yarım pk. Labne peyniri
  • 1 pk. Vanilin
  • kakaolu krema:
  • 2 yumurta
  • yarım litre süt
  • 4 çorba k. Un
  • 5 yemek k. şeker
  • 1 çorba k. Kakao
  • 1 pk. Vanilin
  • arasına ve üzerine: şeftali reçeli ve damla çikolata
Kedidili bisküvileri bir sıra borcama dizin ve sütle ıslatın. Kremaları ayrı ayrı labne peyniri hariç muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alınca sade kremaya labne peynirini ekleyip karıştırın. Bir sıra sade kremadan sürün damla çikolata ve şeftali reçeli taneleri serpiştirin. Ve üzerine tekrar kedi dili bisküvi dizin. Sütle biraz ıslatıp pastanın her tarafını kakaolu kremayla kaplayın. üzerine şeftali reçeli taneleri ve damla çikolata serpin. En son olarak en üste ortaya 4 tane kedi dili bisküviyi pencere yapar gibi koyup reçelin suyuyla ıslatın. Bisküvilerin üzerine sade krema sürün ve damla çikolata serpin. Böylece ortası kafes gibi görünüyor. Buzdolabında soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder