12 Eylül 2014 Cuma

yoğun çikolatalı pasta












Yoğun Çikolatalı Pasta

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik Hazırlama: 15dk Pişirme: 10dk

  • 1 paket sade pandispanya
  • 1 paket kakaolu pandispanya
  • süslemek için: damla çikolata
  • ıslatmak için: neskafeli şekerli sıcak su
  • sade krema:
  • 2 yumurta
  • 1 litre
  • 3 yemek k. Dolusu un
  • 10 yemek k. şeker
  • 1 pk. Vanilin
  • yarım pk. Labne peyniri
  • kakaolu krema:
  • 2 yumurta
  • yarım litre süt
  • 1 yemek k. Kakao
  • 4 yemek k. Un
  • 6 yemek k. şeker
  • 1 pk. Vanilin
  • yarım pk. Labne peyniri(olmasa da olur)
  • bir miktar damla çikolata
Sade pandispanyamızın ilk katını servis tabağımıza alıyoruz. Neskafeli suyla biraz ıslatıyoruz. Sade krema için labne peyniri hariç tüm malzemeleri tencereye alıyoruz karışıtırıtp ocağın altını yakıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp içine labne peynirinin yarısını ekleyip karıştırıyoruz. Kremadan biraz alıp ilk kek katımızın üzerine sürüyoruz. üzerine damla çikolata serpiyoruz. Kakaolu kekin ilk katını üzerine koyup tekrar neskafeli şekerli suyla ıslatıyoruz. Ve tekrar krema sürüyoruz. Aynı işlemleri kekler bitene kadar yapıyoruz. 4 katlı pastamız oluyor. Daha sonra kakaolu krema için labne hariç tüm malzemeleri koyup karışıtırın ocağın altını yakıp muhallebi kıvamında pişirin ve ocaktan alıp biraz ılıyınca labne peynirini ve bir miktar damla çikolatayı ilave edip karışıtırın. Pastanın üzerini ve her tarafını bu kakaolu kremayla kaplayın. üzerine damla çikolata serpin ve isterseniz artan sade kremadan üzerine sıkma torbasıyla şekiller yapın. Buzdolabında soğutup servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder