15 Eylül 2014 Pazartesi

profiterol yapımı




Profiterol Yapımı

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Hazırlama: 25dk Pişirme: 15dk

  • Profiterol topları için;
  • 250 ml su
  • 175 gr un
  • Bir tutam tuz
  • 110 gr tereyağı
  • 4-5 adet yumurta
  • Pastacı kreması;
  • 500 ml süt
  • 150 gr toz şeker
  • 40 gr tereyağı
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 60 gr un
  • 50 gr mısır nişastası
  • 1 adet çubuk vanilya
  • Üzeri için;
  • 200 gr krema
  • 300 gr bitter çikolata
  • Pudra Şekeri
  • (isterseniz paket satılan çikolata sosu alıp sütle pişirip bu sosu da kullanabilirsiniz. )
Profiterol topları için;
Su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın.
4 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 5 inci yumurtayı kırmayın.
Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın.
190 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
Krema için;
Sütü bir tencereye alın içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtın.
Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin.
Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
Pastacı kremanızı sıkma torbasına alın.
Birleştirmek için;
Üzeri için; kremayı ısıtın kenara alın. Çikolataları kırıp içinde eritin ve ılıtın.
Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın, servis tabağına alın.
Ardından topların üstüne çikolata sosundan dökün ve servis edin.
(isterseniz paket çikolata sosu alıp sütle pişirip onu da kullanabilirsiniz. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder