4 Ekim 2015 Pazar
Anne Kısırı
Vazgeçilmez lezzet. :)
Anne Kısırı
Anne Kısırı Tarifi'nin Malzemeleri
1 kg ince bulgur
1 demet maydanoz
Yarım demet kıvırcık
2 kuru soğan
Pul biber, karabiber, tuz
1 limon suyu
2 yemek kaşık dolusu biber salçası
Sıcak su
Sıvı yağ
Anne Kısırı Tarifi'nin Yapılışı
İnce bulguru ayıklayıp üzerine sıcak su döküp bir tencerede şişmeye bırakın. Diğer yandan iyice yıkanmış kıvırcıkları, maydanozları doğrayın geniş bir karıştırma kabına alın.
Kuru soğanları az sıvı yağ koyup bir tavada biraz kavurun ve soğumaya bırakın.
ıslanıp şişmiş bulgurun üzerine salçayı ekleyip karıştırın.
Bulgura salçayı iyice yedirdikten sonra içine yeşillikleri ekleyin, kavrulmuş kuru soğan karışımını da içine koyun ve pul biber, tuz, karabiber ve az miktarda sıvı yağ da ekleyip limonu da sıkıp hepsini güzelce harmanlayın.
Servis tabağına alıp isteğe göre kıvırcıkla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder