4 Ekim 2015 Pazar

Anne Kısırı




Vazgeçilmez lezzet. :)

Anne Kısırı

Anne Kısırı Tarifi'nin Malzemeleri

1 kg ince bulgur
1 demet maydanoz
Yarım demet kıvırcık
2 kuru soğan
Pul biber, karabiber, tuz
1 limon suyu
2 yemek kaşık dolusu biber salçası
Sıcak su
Sıvı yağ

Anne Kısırı Tarifi'nin Yapılışı

İnce bulguru ayıklayıp üzerine sıcak su döküp bir tencerede şişmeye bırakın. Diğer yandan iyice yıkanmış kıvırcıkları, maydanozları  doğrayın geniş bir karıştırma kabına alın.

Kuru soğanları  az sıvı yağ koyup bir tavada biraz kavurun ve soğumaya bırakın.
ıslanıp şişmiş bulgurun üzerine salçayı ekleyip karıştırın.

Bulgura salçayı iyice yedirdikten sonra içine yeşillikleri ekleyin, kavrulmuş  kuru soğan karışımını da içine koyun ve pul biber, tuz, karabiber ve az miktarda sıvı yağ da ekleyip limonu da sıkıp hepsini güzelce harmanlayın.
Servis tabağına alıp isteğe göre kıvırcıkla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder