1 Ekim 2015 Perşembe

Patatesli Kabaklı Tuzlu Kek/Börek




O biir kilo aldirmayan o biirr sebzeli o biirr saglikli o biir patatesli kabaklı maydanozlu dereotlu
Lezzetli mi lezzetli pratik mi pratik 
‪#‎patateslikabaklıtuzlukek‬ ya da ‪#‎börek‬ . :)

Patatesli Kabaklı Tuzlu Kek/börek
Patatesli Kabaklı Tuzlu Kek/börek Tarifi'nin Malzemeleri

4 yumurta
1 yumurta akı
2 su b. Yoğurt
3 tatlı k. Sıvı yağ
tuz, pulbiber, karabiber, nane, az çörekotu
3 büyük patates
4-5 kabak
1 kuru soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
3-3, 5 su b. Un
2 pk. Kabartma tozu

üzerine: 1 yumurta sarısı
çörekotu

Patatesli Kabaklı Tuzlu Kek/börek Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaları bir kaba kırın. üzerine yoğurdu, sıvı yağı, tuzu, baharatları ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kaba patatesleri soyup çok kalın olmayacak şekilde küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Kabakları ve soğanı da soyup küp küp doğrayın. Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyın ve hepsini karıştırın.
Yumurtalı karışımı patatesli kabaklı karışıma ekleyin, kabartma tozunu ve unu da ekleyip iyice karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine karışımı düzgünce yayın.
üzerine fırçayla hafifçe yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
Fırında altını kontrol ederek altı ve üstü kızarana dek pişirin.
ılıyınca dilimleyerek servis edin.
İsteğe göre yanında ayran ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder