11 Ekim 2015 Pazar

Patatesli Ev Poğaçası



klasik bir lezzet. :)

Patatesli Ev Poğaçası

Patatesli Ev Poğaçası Tarifi'nin Malzemeleri

1 litre ve 1 bardak süt
1 kahve fincanı ılık su
1 yumurta
2 yumurta akı
3 çorba k. Sirke
3 çorba k. Dolusu tereyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 pk. Kabartma tozu
1, 5 çorba k. Toz şeker
2 çorba k. Tuz
aldığı kadar un(çok sert hamur olmasın. )

iç harcı:
5-6 haşlanmış patates(rendelenmiş)
1 kuru soğan(ince doğranmış)
maydanoz(ince kıyılmış)
tuz, pul biber
istenirse beyaz peynir

üzerine:
yumurta sarısı
çörek otu(isteğe bağlı)

Patatesli Ev Poğaçası Tarifi'nin Yapılışı

Tüm hamur malzemeleriyle güzelce bir hamur yoğurun ve 15 dk dinlensin.
İç harcı için de gerekli tüm malzemeleri karıştırın.
Hamurdan bezeler koparıp elinizle yuvarlayın daha sonra ortasına patatesli harçtan koyup poğaça şekli verip kapatın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
Fırında altı üstü kızara dek pişirin.
Bu ölçüden 3 tepsi kadar çıkıyor. İsteğe göre miktarı azaltabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder